Man vārds ir Viktoriņš, Valainis Viktoriņš, jeb ko ZZS grib iesmērēt rīdziniekiem

Rīgas pašvaldības vēlētāji noteikti sev jautā, kas tad ir šis ZZS nominētais, Rīgas pašvaldības mēra kandidāts Viktors Valainis,…

Rīgas pašvaldības vēlētāji noteikti sev jautā, kas tad ir šis ZZS nominētais, Rīgas pašvaldības mēra kandidāts Viktors Valainis, kurš sola izvilkt galvaspilsētu no SC un GKR izlaupītās pilsētas purva?

Latīņu valodā ir frāze: “Res non verba”- darbi ne vārdi, tad nu lūdzu Jums apskatei mazā Viktoriņa lielo darbu hronika.

2009.gadā Viktors Valainis kopā ar savu draugu Oskaru Dzalbi Jelgavā atver nakts klubu “Post club”. No kurienes nauda, kas to finansē nebija redzams un saprotams, bet tas šājā stāstā nav būtiski. Apmēram gada laikā Viktoriņa vadītais nakts klubs izputēja aiz sevis atstājot vērā ņemamus parādus. Oskars metās no Latvijas projām trimdā, bet Viktoriņam pazibēja cita, ģeniāla doma. Tajā laikā notika Valda Zatlera revolūcija un tik dibinātā Zatlera Reformu Partija ( ZRP) un Valainis vai nu pats, vai to Lielo onkoļu, kuriem palika parādā lielu naudu, mudināts iestājās ZRP un balotējās 11. Saeimas vēlēšanās.

Viktoriņam liktenis uzsmaidīja, jo Jelgavas pilsētā ir daudziem zināms cits kungs gados, kuru arī sauc Viktors Valainis, tāpēc tie jelgavnieki, kuri balsoja par Zatleru un viņa politisko veidojumu, nedomājot lika plusus pretī mazā Viktoriņa vārdam un viņš kļuva par 11. Saeimas deputātu. Kā jau mēs visi labi zinam, Latvija ir lielo iespēju un brīnumu zeme, it sevišķi politikā un valsts pārvaldē.

Nebija liels pārsteigums, ka slavenajā Olšteina sešiniekā, kurš iedūra nazi Zalteram mugurā, bija arī Viktoriņš, kuram bija jāsāk taču atstrādāt savus parādus pēc neveiksmīgā naksts kluba biznesa. Neatkarīgā deputāta, jeb sešinieka loma bija izspēlēta un Viktoriņš devās talāk stikla kalnā, iestājoties Jēkabpils reģionālajā partijā, kura iekļāvās “Vienotībā”.

Viktoriņš bija viens no tiem “Vienotības” deputātiem, kurš pirms 12.Saeimas vēlēšanām īstenoja nesaskaņotu politisko kampaņu, kuras rezultātā “Vienotība” zaudēja valsts budžeta finansējumu. Radio skanēja reklāmas, ko bija ierunājis Jēkabpils reģionālās partijas vadītājs. Pēc spēkā stājušās tiesas sprieduma par nedeklarētajiem 12.Saeimas vēlēšanu kampaņas izdevumiem KNAB atņēma “Vienotībai” valsts finansējumu – vairāk nekā 140 tūkst. eiro gadā.

12. Saeimā Viktoriņš ievēlēts netika, taču Lieliem onkoļiem un tantēm radās doma, ka viņš varētu būt Latvijas Ekonomikas ministrs. Kā jau minējām-Latvija ir lielo iespēju zeme. Taču Lielie onkoļi saprata, ka no bārmeņa par ministru ir lēciens pa traku, pat Latvijā (šodien jau var, jo valda bezkompromisu tiesikums), tāpēc Valainim šis kresls piešķirts netika. Taču veiksme viņam atkal uzspīdēja un Viktoriņš ar mīksto mandātu Reira vietā tomēr 12. Saeimā, Vienotības frakcijā pa logu ielīda. Tas viņam nodrošināja Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra amatu un vēlāk tika iecelts par Latvijas Lielo pilsētu asociācijas vadītāju, jo ērtie, paklausīgie, noderīgie idioti, lielākie kretīņi un šoferu dēli, Latvijas politikā ir cieņā bijuši vienmēr.

2018. gada sākumā Viktoriņš arī izstājās no “Vienotības” Saeimas frakcijas pēc balsojumiem pretēji kopējai frakcijas nostājai. Pēc tam paziņoja arī par izstāšanos arī no Jēkabpils partijas., norādot, ka politisko nākotni saskata “Zaļo un Zemnieku savienībā”.

Valaiņa priekšvēlēšanu kampaņa uz 13.Saeimu atstāja ārpus Saeimas vienu no saraksta līderiem, ilggadējo LZS vadītāju Augustu Brigmani, taču šis toksiskais puika tomēr ir noderīgs un ZZS 2019.gadā viņu stūma uz Eiropas parlamentu, taču šoreiz neveiksmīgi.

Aiz loga ir 2020.gads, Rīgas pašvaldības ārpuskārtas vēlēšanas un ZZS no savas cepures (hūtes) kā baltu zaķi izvelk veco labo Viktoriņu, kurš nesarktot svēti sola, ka “Jūs esat Rīgas saimnieki !”

Kā gan var nesolīt, ja vēlētājiem ir īsa atmiņa, blāva kritiskā domāšana un aitām vajag cirpējus!

 

Total
0
Shares
Atbildēt
Related Posts